SERVEI DE MANTENIMENT OFICIAL

A rarsa, desde fa molts anys realitzem manteniments integrals de tot tipus d’ instal-lacions de gas propà i gas natural, per administracions públiques, empreses privades i usuaris particulars, ajustant els costos dels mateixos als nivells més justos de mercat. La relació qualitat preu, és immillorable.

Rarsa, com a Servei Repsol Gas, disposa d’un servei d’atenció d’averies 24 hores, 365 dies de l’any, a disposició dels nostres clients, per atendre averies relacionades amb la instal-lació de gas, així com per prevenir possibles accidents.

Es realitzen tota mena d’operacions relacionades amb el manteniment i conservació d’instal-lacions de propà, com ara: revisions anuals, revisions oficials, retimbrats de dipòsits, medicions de monòxid de carboni (en ambient i a la sortida de fums dels aparells), modificacions d’instal-lacions i muntatge de tota mena d’elements auxiliars com ara indicadors de nivells a distància, sensors de gas o  centrals detectores de fuites.

RETIMBRAT PER EMISSIONS ACÚSTIQUES ( E.E.A.A. )

A principis de 2013 vam començar a utilitzar un nou sistema per realitzar els retimbrats dels dipòsits . Tal com exigeix ​​la normativa , cada 12 anys cal fer les proves de pressió ( retimbrat ) per detectar si el dipòsit manté les mateixes condicions per seguir subministrant .

A diferència del sistema hidràulic , el qual havíem de buidar el dipòsit , omplir d’aigua i descobrir – ho completament ( en el cas dels enterrats ) , ara només hem de realitzar diverses cates sobre de la generatriu fins a contactar amb el dipòsit i així poder col·locar les sondes i després injectar pressió ( escalfant el mateix gas ) . Aquest sistema , és més econòmic , més net , més ràpid i molt més pràctic que el sistema hidràulic .

Procediment:

  • Es col·loca un accessori a la check – lock del dipòsit i un altre a la boca de càrrega per poder circular el gas i augmentar la temperatura i la pressió .
  • En cas que el resultat de la prova sigui OK , es realitzarà un informe per l’OCA ( Organisme de control acreditat de la Generalitat de Catalunya ) i es procedirà a retirar l’accessori .
  • Si la check – lock , no ha tancat correctament , no podrem retirar l’accessori per temes de seguretat fins que tinguem el dipòsit al 0 %, sense pressió i inertitzat . Per tant , haurem de buidar o esperar fins que es consumeixi .
  • En el cas que s’hagi de buidar , el gas s’abona .
  • Durant el període que el client té el dipòsit buit , Repsol ofereix la possibilitat de muntar una bateria d’ampolles de propà provisional amb el mateix preu de gas que té el client per omplir el dipòsit .